Çizgi-Tagem Kapanıyor !!!

Bu sabah günlük web gezintimi yaparken, bir haber gördüm. Gördüm ve şok oldum! Zamanında çok faydalandığım ve hala ara sıra girip de eğitim videolarını izlediğim, ücretsiz online teknik yazılım ve donanım eğitimi veren, bilişim öğretmen ve öğrencileri için sanal sınıflarda uzaktan eğitim desteği sunan ve canlı olarak katılabileceğiniz ya da sonradan izleyebileceğiniz web seminerleri barındıran bir ücretsiz sanal bilişim eğitimhanesi, Çizgi-TAGEM kapanıyormuş!

Bu bloğumuzda bu habere yer vermeden edemedim. Zira, bizim de kendi çapımızda arkadaşlarımız ya da öğretmenlerimiz desteğiyle programlama dillerini öğrenmek isteyenler için kaynak toplama girişimimiz olan bu bloğun feyz alacağı yegane sitelerdendir Çizgi-Tagem.

Piyasada (fiziki)muadillerinin yüzlerce, binlerce liraya verdiği eğitimleri gönüllü öğretmenlerin katkılarıyla ücretsiz olarak ve bazı kaliteli yabancı üniversitelerdeki eğitimleri altyazı desteği ekleyerek sunan ve katılımcılarına katılım belgesi veren site, Çizgi-Tagem.

Öğrendim ki, bazı şahıs ya da kurumların baskısıyla hakkında 'kaçak kurs' faaliyetinde bulunma gerekçesiyle kapatma kararı alınmış; bilmem kaç sayılı kanunun bilmem kaçıncı maddesince...

Hemen araştırdım konuyu..Bir bilmezkişi pardon bilirkişinin davaya ilişkin raporuna rastladım, Çizgi-Tagem Direktörü Niyazi SARAL'ın bilgisayarbilisim.net forumdaki bir paylaşımında. Raporda, sayın Bilirkişi, http://www.cizgi-tagem.org adresinden "nasıl sertifika alırım" adresine girdiğini, burada aşağıdaki bilgileri gördüğünü belirtmiş:

- Hizmet verilen kapsamlar;- Hizmet ücret tarifesi;- Aday kılavuzu;- Başvuru formu;- Sınav Merkezleri; 
Bölümlerinin yer aldığı, Sertifika almak için gerekli olan ücret tarifesinde, verilecek hizmetle ilgili olarak alınacak ücretlerin listelendiği bu listenin; 
Bilgisayar Donanım Elemanı Seviye 4 (Kurulum Elemanı) Sınav ve Belgelendirme 280,00 TLBilgisayar Donanım Elemanı Seviye 4 (Saha Destek Elemanı) Sınav ve Belgelendirme 300,00 TLBilgisayar Donanım Elemanı Seviye 4 (Teknik Servis Elemanı) Sınav ve Belgelendirme 320,00 TLBilgisayar Donanım Elemanı Seviye 5 (Kurulum ve Bakım Elemanı) Sınav ve Belgelendirme 310,00 TLBilgisayar Donanım Elemanı Seviye 5 (Teknik Servis Elemanı) Sınav ve Belgelendirme 360,00 TLAğ Teknolojileri Elemanı Seviye 4 Sınav ve Belgelendirme 290,00 TLAğ Teknolojileri Elemanı Seviye 5 Sınav ve Belgelendirme 340,00 TLAğ Teknolojileri Uzmanı Seviye 6 Sınav ve Belgelendirme 390,00 TLBelge Gözetim ve Vize 70,00 TLBelge Yeniden Basım Masrafı 40,00 TLŞeklinde olduğu görülmüştür.

Ara - tara, ara - tara... Çizgi-Tagem'de  böyle bir sayfa bulamadım. İnternette bir sitede böyle bir sayfa mevcut ama bu sayfa www.cizgi-tagem.org sitesinde değil;  voctest.org sitesinde :) Evet, gülünç bir gerçek. Atladığım bir şey mi var diye tekrar tekrar raporu okudum, tekrar tekrar araştırdım; yok! Şimdi size Bilirkişi Beyfendi'nin bahsettiği sayfanın görüntüsünü vereyim:
Resmi büyütmek için resme tıklayınız.

Bilirkişi, www.cizgi-tagem.org sitesindeki bir bağlantıdan eriştiği voctest.org(Bir Mesleki Yeterlilik Kurumu) sitesinde bulunan Nasıl Sertifika Alırım? sayfasındaki Hizmet Ücret Tarifesi sayfasında elde ettiği verileri, gerekçe göstererek Çizgi-Tagem'in kapatılmasını gerektiği kanaatine varmış - anladığım kadarıyla.

Derdini anlatacak doktor bulamayan Niyazi SARAL ise; gülünç nedenlerle hakkında kapatma kararı alınan Çizgi-TAGEM için mahkemede savunma yapmayacağını söylüyor. (Aşağıdaki ilgili röportajı izleyiniz.)

Bunun üzerine Çizgi-Tagem'i davanın sonuçlanmasını beklemeden kapama kararı alan Çizgi-Tagem Direktörü Niyazi SARAL , kendi kişisel sitesinde Çizgi-Tagem'in neden kapatılacağı sorusuna cevap vermiş (Okumanızı tavsiye ederim).

Ayrıca, bu kapatılmayla ilgili TeknoSeyir.com'un Niyazi SARAL ile yaptığı röpartajda da bu konu detaylıca konuşulmuş. Çizgi-Tagem'in akıbetiyle ilgili bilgi edinmek için bu röportajı da izlemenizi tavsiye ediyorum.

Not: Kapatıldığını öğrendiğimizde o kadar kaynak yok mu? olacak diye telaşlanırken, Niyazi SARAL'ın röportajında bu eğitim videolarını youtube'a yükleyeceğini öğrendik. Yoksa, biz tek tek indirip, upload edecektik.

Niyazi Saral ile Çizgi-TAGEM'in kapanması üzerine röportaj - TeknoSeyir (teknoseyir.com)




Ayrıca, turk.internet.com'un Çizgi-Tagem Direktörü Niyazi SARAL ile yaptığı yaklaşık 15dk'lık röportajda da, Çizgi-Tagem'e dair çeşitli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Niyazi Saral Röportajı - Türk İnternet (turk.internet.com)



Son olarak, Çizgi-TAGEM'e dair bir infografik hazırlayalım dedik ancak; Niyazi SARAL'ın bu konu ile ilgili açıklama yaptığı kendi sitesinde ufak bir infografiğe rastladık. Şimdilik onu paylaşalım, belki daha sonra Çizgi-TAGEM için özel hazırlayacağımız bir infografiği yayınlarız:

Büyütmek için resme tıklayınız.

Ayrıca, yazıyı bitirmeden şunu da ekleyelim. Çizgi-TAGEM'in kapatılmaması için bir imza kampanyası başlatılmış. Çizgi-TAGEM'den faydalanmış ve faydalanmayı düşünen herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz: imza.la/cizgi-tagem-kapatilmasin

Etiketler: #çizgi-tagem #niyazi saral

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu yayın hakkında yorumlarınızı belirterek, gidişatımızın şekillendirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Teşekkürler